26.03.2021

Ons project Schaerdeke, Lo-Reninge van 22.05.2021 tot 21.11.2021 op de Biënnale van Venetië

De tentoonstelling genaamd ‘Composite Presence’ toont een modellandschap dat de frictie tussen stad en architectuur in Vlaanderen representeert.
De scenografie toont een stedelijk landschap op een schaal van 1/15. 50 recente projecten van 45 hedendaagse Belgische architectuurpraktijken dragen bij tot het imaginaire landschap.

Het project werd aan de hand van onderstaande omschrijving sterk gelinkt aan het thema ‘Composite Presence’:

“Vorig jaar werd een sociaal huisvestingsproject voor 16 sociale woningen in het dorpje Lo opgeleverd. Voor dit project werd het spanningsveld opgezocht tussen enerzijds het project zo veel als mogelijk te laten opgaan in zijn context, en anderzijds ook een zekere autonomie te verlenen. Dakvorm en metselwerk in gele baksteen komen er veelvuldig voor en werden verwerkt tot een hedendaagse interpretatie; portieken en de betonnen kolommen ontworpen door Dirk Zoete werden overgenomen uit de inkomprtalen van het voormalige stadhuis. De sociale woningen nemen, ondanks hun manifest andere karakter en oorsprong, overtuigend de kenmerken en karakteristieken van andere gebouwen over, zodat ze hiermee net opvallend genoeg opgaan in de context.”

Het modellandschap werd gecureerd door Bovenbouw architectuur en is te bewonderen in het Belgisch paviljoen van 22.05.2021 tot 21.11.2021 op de Biënnale van Venetië!

Meer info vindt u hier.