Inrichting speelplaats Klim te Gent, 2012

Centraal op de speelplaats van ‘Vrije Scholen Klim’ werden betonnen zitbanken ontworpen i.s.m. kunstenaar Jos Devriendt. Elk zitelement werd bekomen door subtractie van een kubus met een orthogonaal driehoekig prisma, en vervolgens twee aan twee modulair geschakeld tot een geometrische figuur.

Hoewel dit eigenzinnige object een rustpunt te midden van bedrijvige bengels vormt, fungeert het tevens als draaischijf van ‘t schoolgebeuren. Zo splitst het meubel de colonne kinderen die bij belgerinkel het gebouw uitstormen in twee gelijkmatiger stromen; vormt de lineaire ‘staart’ een uitgelezen stekje voor kortverblijf (keuvelen, wachten) en fungeert de cirkelvormige ‘kop’ als meditatieve plek voor langdurig samenzijn (praten, buitenklas).

OpdrachtgeverVrije Scholen Klim
SamenwerkingJos Devriendt
1/7 TXT